Jeesus on elämä

Elämän sanoja korona-ajan keskelle

Jumala on elämän lähde ja Luoja. Kaikki elämä taivaassa ja maan päällä on saanut alkunsa hänestä. Ihmisessä asuva elämän henki on hänen suomansa lahja meille. Kaikki elämä lähtee Herrasta, niin kuin itsestään pulppuavasta lähteestä. Psalmirunoilija tuo siitä Jumalalle kiitoksen: ” Sinun luonasi on elämän lähde, sinun valossasi me näemme valon.” ( Ps. 36:10 ) Hengellisessä laulussa sanotaan kauniisti: ”On elämä tää meille lahja Jumalalta. Se kiitollisin mielin vastaanotetaan.”

Koska Jeesus elää ikuisesti Jumalan yhteydessä, hänkin on elämä. Jäähyväispuheessaan opetuslapsilleen Jeesus sanoi: ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan tule Isän luo muuten kuin minun kauttani.” ( Joh. 14:6 ) Jeesus on iankaikkinen Jumalan Poika, joka sekä on elämä että välittää maailmalle elämän. Hän on myös iankaikkisen elämän lähde. Hänestä me ammennamme voimaa ja tarmoa elämiseen ja kasvamiseen. Hän on kaikkemme aina iankaikkiseen elämään asti.

Lasaruksen hautajaisissa Jeesus sanoi veljeään surevalle Martalle sanat, joita muistotilaisuuksissa vieläkin luetaan lohdutukseksi läheisiään sureville omaisille: ”Minä olen ylösnousemus ja elämä. Joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut.” ( Joh. 11:25 ) Jokainen, joka uskoo Jeesukseen, saa iankaikkisen elämän, johon kuolemalla ei ole valtaa. – Miten ihmeellistä onkaan saada antaa elämänsä Jeesuksen käsiin, hänen, joka antaa syntimme anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä! Saamme turvautua hänen lupaukseensa: ”Koska minä elän, tekin saatte elää.” ( Joh. 14:19 ) Hänen kädessään olemme iankaikkisesti turvassa.

Apostoli Johannes kirjoittaa iankaikkisesta elämästä: ”Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän, ja tämä elämä on hänen Pojassaan. ” ( 1.Joh. 5:11 ) Koska iankaikkinen elämä on ainoastaan Jumalan Pojassa, sitä ei tarvitse lähteä etsimään muualta. Se ei ole palkinto, jonka olisimme ansainneet, vaan ansaitsematon lahja. Se on Herrassamme Jeesuksessa Kristuksessa, ja juuri siitä syystä Jumala antoi meille rakkaan Poikansa. On ihmeellistä, että iankaikkisen elämän lahja Kristuksessa on meillä jo nyt, uskon kautta.

Apostoli Paavali todisti, että elämä oli hänelle Kristus: ”Sillä elämä on minulle Kristus ja kuolema on voitto. ” ( Fil. 1:21 ) Paavali ei pitänyt tätä vain itseään koskevana etuutena. Kristus on elämä kaikille, jotka ovat yhtä hänen kanssaan uskossa.  Tästä siunaavasta aiheesta. Paavali halusi todistaa myös kirjoittaessaan galatalaisille uskoville: ”Enää en elä minä, vaan Kristus elää minussa. Minkä nyt elän lihassa, sen elän uskossa Jumalan Poikaan, joka on rakastanut minua ja antanut itsensä alttiiksi minun puolestani.” ( Gal. 2:20 )

Evankeliumin ihmeellinen salaisuus on siinä, että Kristus asuu uskovissa. Hänhän lunasti meidät vapaiksi synnistä henkensä hinnalla. Emme enää ole yksin, sillä Kristus asuu meissä. Hän on elämämme voima ja tulevaisuutemme toivo.

Tanja Mäkitalo