RETKIKERTOMUKSIA

RR-kevätretki Aakenukselle 2006

Perinteeksi muodostunut kevätretki Aakenukselle lähti liikkeelle Kemin tukikohdasta lauantaiaamuna vähän ennen kahdeksaa. Poikkeuksellista valmisteluissa oli, että nuoret tekivät retkivalmistelut perjantaina, johon kuului kaupassakäynti, teltan, polttopuiden ja retkivarusteiden pakkaus retkikuntoon. Kaikki oli kunnossa, kolmen auton sekä 13 henkilön voimin lähdimme matkaan. Pellossa kävimme tankkaamassa auton ja myös itseämme.

Noin klo. 13.00 olimme perillä Aakenuksella, jossa aloitimme teltan pystytyksellä, mikä nousikin nopeasti isolla porukalla. Kodassa nautimme Rangereiden valmistamaa ruokaa, joku nuorista mainitsi että onkin jo kova nälkä. Ruoka maistui ja siitä tykättiin. Pidimme pienen levähdystauon, sitten vaan sukset jalkaan ja kohti Pyhäjärven kämppää auringon meitä lämmittäessä. Kämpällä kävimme pitkän keskustelun siitä, ketkä voivat lähteä vaativaan Aakenuksen valloitukseen, jonka pituus on noin 10 km vaativine nousuineen.  – Tähän asiaan saimme lopulta yhteisymmärryksen ja valloittajat pääsivät lähtemään tunturiin, loput palasivat leiriin vapaa-aikaa viettämään.

tuli2Ennen iltapalaa saimme kuulla kertomuksen, että Jumala puhuu ihmiselle monella tavalla…Iltapalaksi valmistettiin kodassa muurinpohjalättyjä, Lauralla paistotyö sujui mallikkaasti. Noin klo. 22.00 jaettiin arpomalla kipinävuorot ja sitten vain nukkumaan…

Aamuherätys meni vähän pitempään, kun muutimme kellot kesäaikaan. Aamuhartauden jälkeen alkoi tehtävärata, johon kuului pulkkamäkeä, heittorenkaat, jäänvahvuuden mittaus, pelastusköysi ja sanaparitehtävä. Vaativien tehtävien jälkeen saatiin ryhmien paremmuus ratkaistua.

Ruokailun ja teltan purkamisen jälkeen suuntasimme kohti Napapiiriä, missä tankkasimme itsemme ja ostimme joitakin matkamuistoja. Kemissä olimme noin klo. 17.30, jossa purimme ryhmänä varusteet vauhdikkaasti.

Retken aikana käytiin keskusteluita siitä, että voisiko retki olla kaksi yötä? Tämäkin jo todisti, että nuoret pitävät retkeilystä!!!

Retken ajankohta oli kuukautta aikaisemmin kuin edellisenä vuotena. Päivällä pakkasta oli noin -2 astetta, yöllä pakkanen kipusi -15 asteeseen. Tämä retki osoitti, että Rangeri selviää myös kylmissä oloissa, mutta totesimme että kaminassa on vielä parantamisen varaa, koska joillakin oli yöllä kylmän tunnetta.

Kemi-Rovaniemi retki Ykskuuseen (Kemi)
Kemi-Rovaniemi retki Ykskuuseen (Kemi 2014)