Sytyttävä sana

Pääsiäisjuhla on takanapäin ja olemme astuneet arkeen. Juhlan tuntua voi silti nytkin kokea, sillä Pyhän Hengen läsnäolossa on juhlaa, vaikka olisi arki.

Ensimmäisenä kristillisenä pääsiäisaamuna kiiri sana, joka sytytti sydämet: Jeesus elää! Hän on ylösnoussut ja on ilmestynyt muutamille rakkailleen pian ylösnousemuksensa jälkeen. Tämä sana, joka tuona pääsiäisaamuna sytytti sydämet, saa sydämet syttymään rakkaudesta Herraa kohtaan yhä uudelleen ja uudelleen. Tämä sytyttävä sana löytyy Uuden testamentin lehdiltä. Sen äärellä sydämet syttyvät yhäkin Pyhän Hengen voimasta.

Koska Jeesus elää, mekin saamme elää Hänen kauttaan. Hän kuoli, kun oli heikko, mutta Hän elää Jumalan voimasta. Vaikka mekin olemme heikot, Häneen liittyneinä saamme elää Jumalan voimasta.

Pääsiäisevankeliumissa on Jumalan voima ja se tuo pelastuksen sekä iankaikkisen elämän osallisuuden kaikille, jotka sen uskovat. Pääsiäisevankeliumin kaksi keskeisintä paikka ovat Getsemane ja Golgata. Getsemanessa rukoillessaan Jeesus otti päälleen koko maailman syntikuorman ja pahuuden. Golgatan kummulla ristillä kuollessaan Hän sai voiton synnistä, kuolemasta ja Paholaisen vallasta.

Kuka tahansa nyt sydämen silmin katselee tätä näkyä, Ristin Herraa syntiensä sovittajana ja uskossa ottaa Hänen hankkimansa sovituksen vastaan, hänen elämästään tuomio väistyy pois ja armo virtaa sisään. Samoin pelko väistyy ja Jumalan rauha täyttää sydämen. On kysymys Jumalan hyvästä työstä ihmissydämessä. Sen vaikutuksesta tulee sisäinen halu kiittää Jumalaa siitä armosta ja rakkaudesta, joka Jeesuksen kuoleman kautta tuli lahjana meille. Huulille nousee Pyhän Hengen antamia sanoja ”Abba, Isä, minun Jumalani ja minun Isäni.” – Se on uuden elämän ilmenemistä käytännössä.

Pääsiäisen sanoma on kuin siemen, jossa on elämä sisällä. Pitkäperjantain ja pääsiäisaamun sanoma on koskettanut sydämiä niin omassa maassamme kuin muuallakin. Siellä, missä sydämiin kylvetty Sanan siemen on uskossa otettu vastaan, siellä siemen itää ja uuden elämän merkkejä alkaa näkyä.

Seurakunta on Jumalan ihme maan päällä. Siellä on hyvä kasvualusta Sanan siemenen vastaanottaneille. Kaikki he ovat kuin taimia Jumalan puutarhassa. Siellä hengellinen kasvu jatkuu Jumalan armon auringon säteissä ja Pyhän Hengen tuodessa tuoreutta sydämen peltomaahan. Seurakuntaa verrataankin Raamatussa viljelysmaahan, jossa Jumala Taivaallisena Tarhurina tekee hyvää työtään ja antaa voimaa varttua ja kantaa hedelmää. Kaikki siellä voivat omana kokemuksenaan kiitollisin mielin todistaa: ”Meidän elämämme on kätkettynä Kristuksen kanssa Jumalassa.” Kol. 3:3

Siunattua kevätaikaa kaikille toivottaen