Jeesus on joulun Herra

Jouluyönä kaikui pienen Beetlehemin kaupungin läheisyydessä taivaallinen sanoma, joka kosketti sydämiä. Sanoman kuuluttajana palveli Jumalan lähettiläs, enkeli. Taivaallisen viestin kuulivat paimenet, jotka kedolla vartioivat lampaitaan. Yhtäkkiä Herran enkeli seisoi heidän edessään ja Herran kirkkaus loisti heidän ympärillään.

Yllättävä taivaallinen kirkkaus sai paimenet pelästymään suunnattomasti, vaikka aihetta pelkoon ei ollut. Enkeli oli tullut tuomaan sanoman suuresta, kaikelle kansalle tulevasta ilosta: ”Teille on tänään Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra. Tämä on teille merkkinä: te löydätte lapsen, joka makaa kapaloituna seimessä.”

Paimenet näkivät enkelin kanssa suuren taivaallisen sotajoukon, joka ylisti Jumalaa sanoen: ”Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maan päällä rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto.” Sen jälkeen enkelit menivät taivaaseen.

Pyhä kokemus jouluyönä ei jättänyt yhdenkään paimenen sydäntä kylmäksi. Taivaallinen rakkauden lämpö sai heidät liikkeelle. He sanoivat toisilleen: ”Menkäämme nyt Beetlehemiin katsomaan sitä, mikä on tapahtunut ja minkä Herra meille ilmoitti.”

Paimenet menivät kiireesti ja löysivät Marian ja Joosefin ja lapsen, joka makasi seimessä. Ihmeissään ja iloiten paimenet kertoivat kaiken, mitä heille oli tästä lapsesta puhuttu. Takaisin lampaittensa luo palatessaan paimenet kiittivät ja ylistivät Jumalaa kaikesta, mitä olivat kuulleet ja nähneet.

Beetlehemin paimenet eivät olleet ainoat, joiden sydämiä sanoma suuresta ilosta on koskettanut. Lukemattomat ihmiset heidän jälkeensä ovat saaneet kokea samaa siunausta.

Joulun sanomassa tulee esiin Jumalan suuri rakkaus ihmiskuntaa kohtaan. Jumala rakasti meitä niin paljon, että lähetti Jeesuksen meille Vapahtajaksi. Jeesus vapahtaa meidät meidän synneistämme. Jeesuksen pelastustyö ristillä on takeena tästä sisäisestä muutoksesta, jonka saamme kokea sydämemme temppelissä. Joulunakin voi syntinen kohdata syntisten Vapahtajan. Me emme ole ansainneet tämänkaltaista  mittaamatonta armoa, ja kuitenkin  voimme päästä siitä osallisiksi Jeesuksen tähden.

On pyhä hetki, kun joku nuori tai vanhempikin polvistuu rukoukseen ja pyytää Jeesukselta saada syntinsä anteeksi tietäen, että Jeesuksen veri puhdistaa kaikesta synnistä. Se on kaunis näky taivaasta käsin katsottuna. Taivaassa iloitaan, kun joku maan lapsi ottaa vastaan Jeesuksen valmistaman pelastuksen. Enkelit iloitsevat. Taivaalliset trumpetit alkavat soida.

Jeesus sanoi ennen ristin kärsimystielle lähtemistään: ”Jos joku rakastaa minua, hän pitää minun sanani. Minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen luokseen ja jäämme hänen luokseen asumaan.” ( Joh. 14:23) Voi, mikä ihmeellinen armo ja lahja! Uskovan ihmisen sisin saa Jumalan armosta olla Pyhän Hengen temppeli, jossa Jumalan kirkkaus asuu. Tämänkaltaisella lahjalla on iankaikkinen vaikutus.

Siunattua joulun aikaa kaikille toivottaen