Aarre sydämessä

Elämässä on tapahtumia, jotka eivät katoa mielestä vuosikymmenienkään jälkeen. Toiset niistä säilyvät mielessä kirkkaina muistuttamassa onnellisista kokemuksista, toiset taas tuovat ikävät tapahtumat mieleen.

Tänä syksyisenä aamuna mieleeni tuli valoisa muisto kesäisestä tapahtumasta kotiseudultani Kittilästä. Valkoinen kokousteltta oli pystytettynä Ounasjoen rannalle. Kotikyläni väkeä istui teltan pitkillä penkeillä. Hengellinen laulu, jota teltassa laulettiin, oli puhutteleva:

”En mä aarteita etsi enkä onnea maan, mutta Jeesuksen löytää on nyt toivoni vaan. Elon kirjassa ovat nimet lastesi sun. Sano, Jeesus, oi, siellä nimi onko myös mun.”

Laulussa toistui säkeistöjen välillä kerto: ”Nimet autuaitten ovat kirjassa sun. Sano, Jeesus, oi, siellä nimi onko myös mun.”

Evankelistat, jotka laulua johtivat, olivat saaneet sydämeensä taivaallisen aarteen. He halusivat kertoa tuosta kallisarvoisesta aarteesta myös meille Lapin ihmisille.

Ihmisen kallein aarre on Jumalan tunteminen Jeesuksen Kristuksen kautta. Sitä voidaan verrata kalliiseen ja loistavaan timanttiin.

Sydän kuvaa Raamatussa ihmisen sisintä olemusta, hänen persoonallisuuttaan, hänen koko sisäistä elämäänsä.

Sodan jälkeen Lappiin tuli etelä-Suomesta evankelistoja, jotka kesäisin telttapäivillä ja talvisin tupakokouksissa julistivat meille Lapin ihmisille evankeliumia. Siellä täällä löytyi vastaanottavaisia sydämiä. Herra synnytti sydämen uskon meissä sanallaan ja Hengellään. Kristus tuli meidänkin sydämiimme asumaan ja Jumalan rakkaus vuodatettiin sinne Pyhän Hengen kautta. Kaiken alku oli Jumalan rakkaus meitä Lapin ihmisiä kohtaan.

Me, jotka avasimme sydämemme Kristukselle, Hän tuli asumaan sinne. Kristus voi asua vain sellaisessa sydämessä, joka on avattu Hänelle. Hän ei tunkeudu väkisin kenenkään luo, vaan seisoo ovella ja kolkuttaa. Kun joku avaa, Hän käy sisään.

Jumala siunaa puhdassydämisiä. ”Jos me vaellamme valossa, niin kuin hän [Jumala] on valossa, meillä on yhteys keskenämme ja Jeesuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.” (1.Joh. 1:7)

Jeesuksen risti on evankeliumin ydin. Ristin luona sydän saa puhdistuksen synneistä. Siellä sydämessä alkaa soida uusi laulu, kun sydän tulvailee kiitosta Luojalle ja Lunastajalle, Herralle Jeesukselle Kristukselle: ”Olen löytänyt aarteista kallehimman. Olen löytänyt Jeesuksen.”

Jumalan siunaamaa syksyaikaa Sinulle toivottaen

Tanja Mäkitalo